Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Wi-Fi роутери та системи оповіщення: у Пирятинській громаді облаштували укриття закладів освіти

У Пирятинській громаді реалізували проєкт, в рамках якого облаштували укриття закладів освіти та  проінформували населення щодо дій під час евакуації у разі загострення ситуації.

Про це повідомили у Пирятинській міській раді.

«В Пирятинській громаді в рамках проєкту проведено ряд заходів, що спрямовані на збереження життя і здоров’я жителів громади під час війни.  Один із результатів  – облаштування укриттів закладів освіти світловідбиваючими табличками «Укриття», вказівниками руху, 8-ма модульними туалетними кабінками,10-ма wi-fi роутерами та 8-ма системами оповіщення, що дозволило підвищити безпеку перебування дітей в освітніх закладах під час навчання», – зазначили у міській раді.

Для населення провели фокус-групи, тренінги, зустрічі в сільських населених пунктах та різних мікрорайонах міста щодо дій під час евакуації у разі загострення ситуації. Загалом відбулося понад 40 зустрічей у 22 населених пунктах громади. Охоплено понад 800 осіб, в тому числі й уразливі категорії населення.

Проєкт «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва» на території громади реалізували в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Пирятинською міською радою та Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (CIVIC).

 

 

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту