Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У двох пробах з пляжів Полтави виявили холероподібні вібріони

У червні провели бактеріологічні дослідження на наявність холерних та холероподібних вібріонів у чотирьох пробах води, відібраних у річці Ворскла (на пляжах у Подільському, Шевченківському, Київському районах Полтави) та річці Коломак (село Копили Полтавської громади). У перших двох пробах виявили холероподібні вібріони, які не є збудниками холери.

Про це на брифінгу 23 червня повідомила завідувач відділення особливо небезпечних інфекцій, лікар-епідеміолог ДУ “Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ -України” Світлана Пивовар.

“З 1 червня по 1 жовтня один раз на два тижні проводимо моніторингові дослідження проб води з відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення. На Полтавщині налічується 51 точка забору води, також досліджуємо стічні води з очисних споруд. У червні провели бактеорологічні дослідження на наявність холерних та холероподібних вібріонів у чотирьох пробах води, відібраних у річці Ворскла (пляжі у Подільському, Шевченківському, Київському районах) та річці Коломак (село Копили Полтавської громади). У перших двох пробах виявили холероподібні вібріони. Вони не є збудниками холери, але можуть викликати як поодинокі, так і спалахи харчових токсикоінфекцій. Також додам, що відкриті водоймища для них є відкритим місцем існування”, – зазначила лікар-епідеміолог.

Загалом з початку червня відокремлений підрозділ ДУ “Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ -України” дослідив 41 пробу води з відкритих водоймищ. Як зазначила Світлана Пивовар, усі результати негативні.

Перейти до вмісту