Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Розбудова ЦНАПів на Полтавщині: у трьох громадах збільшать кількість послуг

За дорученням начальника ПОВА Дмитро Лунін в межах розбудови ЦНАПів і підвищення рівня цифрової трансформації заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко відвідвав Великобудищанську, Петрівсько-Роменську та Заводську громади.

Про це Ігор Панченко написав у Facebook.

“Центри надання адміністративних послуг є важливим інструментом для забезпечення доступу громадян до якісних, швидких адміністративних та соціальних послуг. Люди мають отримувати послуги просто, зручно та якісно”, – йдеться у повідомленні.

У Великобудищанській громаді центр надання адмінпослуг працює в форматі open space. Має залу для відпочинку. На сьогоднішній день жителі громади можуть отримати 62 послуги. Ігор Панченко обговорив із заступником голови громади необхідність якнайшвидше збільшити кількість послуг до 183, які є обов’язковими для надання через ЦНАПи. Також у планах провести капітальний ремонт. На чергову сесію виносять питання щодо виділення коштів. Уже сформована проєктно-кошторисна документація.

У громаді запроваджують й освітні інформаційні системи. Наразі електронні документи працюють у трьох школах із п’яти. Проговорили про необхідність до 1 вересня запровадити у всіх навчальних закладах громади 14 ділових документів в електронній формі.

У ЦНАПі Петрівсько-Роменської громади надають 158 адмінпослуг. Їх кількість збільшиться ще на 40 після введення посади реєстратора з питань юридичних і фізичних осіб-підприємців. Наразі подані документи на його навчання. Оглянули і приміщення для облаштування майбутнього Центру Дія. Громада подала проєкт до Мінвідновлення.

“Проговорили з керівництвом громади необхідність до початку навчального року запровадити електронний документообіг у школах. Наразі обирають освітню інформаційну систему, яка працюватиме у всіх закладах”, – зазначив Ігор Панченко.

Також відвідав ЦНАП Заводської громади. Із передбачених 345 обов’язкових послуг тут надають 83. Ігор Панченко звернув увагу заступника голови громади на необхідність збільшення послуг та організації роботи Центру у відповідності до Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг.

“З керівниками усіх громад, які відвідав, проговорили питання формування Програми інформатизації, як основного документа стану цифровізації громади”, – підсумував Ігор Панченко.

Фото: Facebook

 

 

Перейти до вмісту