Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Решетилівці почав працювати реабілітаційно-відновлювальний спорткомплекс “Колос”

24 травня у Решетилівці відбулося офіційне відкриття фізкультурно-спортивного реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос». Його реконструкцію почали позаторік за Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

«Реконструкція спортивного комплексу в Решетилівці – важливий проєкт для нашої області. Дякуємо нашим захисникам і захисницям, що можемо реалізовувати такі ініціативи на Полтавщині. Дякуємо будівельникам, які зуміли завершити роботу в умовах воєнного часу. Також вдячні нашим європейським партнерам за те, що вони продовжують дбати про українські громади та приносити реальну користь людям на місцях. Маємо попередню домовленість із депутатами обласної ради та командою ПРООН про розвиток будівництва другої черги – стадіону, розташованого поруч. На цих спортивних об’єктах зможуть тренуватися і проходити реабілітацію професійні спортсмени, ветерани, жителі громади та всієї Полтавщини», – розповів Дмитро Лунін.

Центр надаватиме комплексні реабілітаційні послуги понад 300 дітям та людям з порушеннями зору, слуху, фізичного та розумового розвитку, опорно-рухового апарату. Також готуватиме висококваліфікованих спортсменів, які зможуть увійти до паралімпійської та дефлімпійської збірних України.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зазначив, що переконаний у підтримці депутатів щодо другого етапу будівництва.

«Маємо й третій етап будівництва для наших партнерів, який запропонуємо на їхній розгляд. Це сам фізкультурний реабілітаційний комплекс у селі Сухорабівка, який теж знаходиться у власності обласної громади. І тоді буде завершений сам по собі процес реабілітації людей з інвалідністю, хлопців, які будуть потрапляти сюди після поранень. Сподіваюся, ці проєкти будуть реалізовані найближчим часом», – розповів Олександр Біленький.

Заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс наголосив, що вони й надалі готові підтримувати реалізацію проєкту та розвиток Полтавщини.

«Сьогодні хочу закцентувати на атлетах, на тих, хто буде фінальними бенефіціарами нашої події. Дуже важливим є дотримання підходу інклюзивності у ході розвитку та реконструкції комплексу. Відтепер спортсмени-паралімпійці мають змогу тренуватися в такому комплексі», – зазначив Христофорос Політіс.

Нагадаємо. Реконструкція «Колоса» почалась у квітні 2021 року і продовжилася навіть після початку повномасштабної війни. Роботи включали зокрема укріплення фундаменту будівлі, реконструкцію даху, гаража та під’їздів, теплоізоляцію, внутрішні оздоблювальні роботи, благоустрій території.

Для збільшення місткості комплексу був побудований додатковий поверх. Також були замінені вікна та двері, встановлені нові мережі освітлення, вентиляції, електро- та водопостачання. Встановлення ліфта та безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю зробили будівлю ще більш інклюзивною. Крім того, була вдосконалена пожежна безпека комплексу.

Торік для проведення робіт спрямували 6,2 млн грн за НКПВУ та 1,5 млн грн – з обласного бюджету. Крім цього, за рахунок виділених раніше 16,9 млн грн обласного фінансування створюють новий спортзал, який відповідатиме всім вимогам доступності.

Цього року на роботи на комплексі спрямували 25 млн грн з обласного бюджету. Очікується додаткове фінансування від Європейського інвестиційного банку в розмірі 80 млн грн для будівництва стадіону на території комплексу.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту