Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавській громаді планують відкрити 36 пришкільних таборів

У Полтавській громаді пришкільні табори з денним перебуванням працюватимуть з 8 по 27 червня лише за наявності укриттів.

Питання “Про внесення змін та доповнень до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Полтавської міської територіальної громади на 2019-2023 роки” розглянули на засіданні  постійної комісії з питань розвитку культури, освіти, фізкультури, спорту та молодіжної політики, підтримки ветеранів війни та учасників АТО, соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства 31 травня.

Як зазначила директорка Департаменту культури, молоді та сім’ї Олена Ромас, табори працюватимуть протягом 14 робочих днів. Всього планують відкрити 36 таборів, з яких 24 діятимуть у закладах освіти, де є укриття, а інші 12 – на базі інших приміщень з укриттям.

Вартість двотижневого перебування в таборі складатиме 2 562 грн за одну дитину. Денне харчування обійдеться в 183 грн на день.

Постачання продуктів забезпечуватиме підприємство “Добробут”.

Всього цього року планують прийняти 2 311 дітей. З них 1 275 дітей будуть платити повну суму за путівку, а 1 306 дітей з пільгових категорій зможуть перебувати в таборі безоплатно. До існуючих пільгових категорій комісія підтримала рішення додати категорію дітей, батьки яких захищають Україну проти військової агресії рф і отримали статус учасника бойових дій. Вони також зможуть відвідувати пришкільні табори безкоштовно.

Депутати рекомендували відповідний проєкт рішення на сесію Полтавської міськради, яка відбудеться 1 червня у режимі відеоконференції.

 

 

Фото: Полтавська міськрада

Перейти до вмісту