Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

У Полтаві підозрюваних у співпраці з рф взяли під варту

За апеляційними скаргами Полтавської обласної прокуратури 25 травня цього року власника полтавського товариства та його спільника взято під варту без права внесення застави.

Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

«Ухвали Октябрського районного суду Полтави від 2 травня, якими відмовлено у задоволенні клопотань слідчого і прокурора щодо обрання вказаним особам запобіжних заходів, Полтавським апеляційним судом скасовано. За принципової позиції прокуратури підозрюваним у співпраці з державою-агресором обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави», – повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, досудовим розслідуванням чоловіки підозрюються в провадженні господарської діяльності у взаємодії з державною-агресором, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, спільники домовлялися з транспортними компаніями про перевезення виготовленої товариством продукції поза митним контролем до інших країн, з яких у подальшому її відправляли до РФ.

У такий спосіб до країни-агресора потрапляли товари, що могли  використовуватися у військово-промисловому комплексі та забезпеченні функціонування об’єктів критичної інфраструктури. 

Під час обшуків на території товариства правоохоронцями вилучено комп’ютерну техніку, документи з доказами протиправної діяльності, а також  продукцію, підготовлену для відправлення налагодженим каналом постачання. За місцем проживання власника товариства – бойові припаси та інші речові докази.

 

 

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту