Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргородській громаді стартував проєкт для жінок-ВПО

У Миргородській громаді стартував проєкт “Час діяти”. Міський голова Сергій Соломаха та голова ГО Тетяна Красько підписали Меморандум про співпрацю між Миргородською міською радою та ГО “Студія громадських жіночих ініціатив”.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Після підписання документу вони підтвердили наміри в реалізації ініціативи, яка допоможе внутрішньо переміщеним жінкам з найбільш вразливих груп населення започаткувати власний бізнес. У межах цієї ініціативи передбачено низку інформаційних та практичних заходів. Фінансово проєкт підтримає жінок-ВПО у вигляді закупівлі обладнання для відкриття бізнесу.

“Для нашої громади реалізація проєкту – актуальна і потрібна. Адже з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну, понад 10 тисяч ВПО поселилися на території Миргородської громади. Реалізація запланованих проєктом заходів певною мірою підтримає жінок, які постраждали від російської агресії”, – зазначив міський голова Сергій Соломаха.

Ініціатива впроваджується за технічної підтримки @unwomenukraine та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), гнучкого і оперативного інструменту фінансування, що підтримує якісні заходи для підвищення спроможності місцевих жінок у запобіганні конфліктам, реагуванні на кризи та надзвичайні ситуації та використання ключових можливостей миробудівництва.

WPHF надає термінове фінансування місцевим жіночим організаціям громадянського суспільства (ОГС) в Україні. За технічної підтримки структури ООН Жінки WPHF фінансує жіночі організації та очолювані жінками ОГС для підтримки їх важливої на передовій діяльності, надання термінової гуманітарної допомоги жінкам-біженкам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а також для захисту жінок та дівчат від сексуального та гендерного зумовленого насильства.

 

 

Фото: Миргородська міськрада

Перейти до вмісту