Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Лохвицькій громаді попрощалися з полеглим на війні Ростиславом Ольшанським

15 травня у Лохвицькій громаді провели в останню земну дорогу військовослужбовця 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Ольшанського Ростислава Олеговича.

Люди, стоячи на колінах, зустрічали траурний кортеж, коли той востаннє віз загиблого воїна до рідної домівки, повідомили на фейсбук-сторінці Лохвицької міської ради.

Траурний мітинг пам’яті воїна відбувся на Іванівському кладовищі. Молодому воїну навіки лишилося 25.

Ростислав Ольшанський народився 23 березня 1998 року. Навчався у Лохвицькій загальноосвітній школі №3. У 2015 році вступив до Глинського професійного аграрного ліцею. Потім пішов навчатися до Львівського військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, після закінчення якого став на захист рідної Батьківщини, поповнивши ряди Збройних Сил України.

Військову службу проходив у званні старшого сержанта. Його життя обірвалося 11 травня 2023 року на Донеччині під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району.

Із прощальним словом, до присутніх звернулися Лохвицький міський голова Віктор Радько, класний керівник Ростислава -Вигранка Людмила Миколаївна, від імені однокласників співчуття родині загиблого висловив Олексій Кущ. Для вшанування пам’яті товариша, на траурний мітинг також прибули побратими Ростислава.

Воїну віддали останні військові почесті. В його честь пролунав трикратний стрілецький салют. Заступник начальника другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Радаєв вручив Державний Прапор України, який почесна варта урочисто зняла з домовини, батькові загиблого Олегові Леонідовичу.

Фото: Facebook

Перейти до вмісту