Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Полтавські школярі посіли 2-ге місце в чемпіонаті з інформаційних технологій “Екософт-2023”

За результатам фіналу учні команди “Dolor Apes” 9-А класу Комунального закладу “Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №30 Полтавської міської ради Полтавської області” посіли 2-ге місце та пройшли до супер-фіналу.

Змагалися по номінаціях, а не за віковим цензом, відтак, полтавські підлітки вибороли свою перемогу серед старшокласників і студентів. Змагання з інформаційних технологій «Екософт-2023» проходили в онлайн режимі у три етапи: перший відбірковий, другий фінал та третій супер-фінал. За остаточними результатами були оголошенні номінанти змагань, які відібрані від України на міжнародний фінал «INFOMATRIX 2023» – учні команди “Dolor Apes” вибороли право представляти Україну у номінації “Short Movie” що проходитиме 28 червня – 1 липня у м. Гвадалахара (Мексика).

“Коли нам запропонували участь у конкурсі, ще й працювати над проєктом, з яким до цього ми не мали справу, а саме зйомка фільму, ми загорілися ідеєю. Цей місяць підготовки: щоденних зборів за одним столом для вирішення спільних питань; пошук розв’язання проблем; обговорення детального сюжету, з урахуванням всіх недоліків; постійні телефонні розмови, очікування, повідомлення та домовленості; обирання місця локації, слів, одягу, сенсу, цілі, практичного застосування – промайнув непомітно. Розуміючи, скільки ми пройшли, якими силами цього було досягнуто, як далеко ми виявляється можемо зайти та скільки всього ще потрібно навчитися – ми нізащо не здамося. Наша команда впевнена, що все було не дарма, наші результати докази тому”, – розповів учасник команди “Dolor Apes” Микита Корогодін.

Всеукраїнський чемпіонат з інформаційних технологій «Екософт-2023», у межах якого пройшов Національний етап Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2023», Присвячений 100 річниці від дня народження Віктора Глушкова — гарна можливість молоді з усієї України продемонструвати свої наукові наробки в галузі інформаційних технологій. Мета чемпіонату — виявлення та підтримка здібної молодої генерації в галузі інформаційних технологій.

INFOMATRIX  — це міжнародний конкурс комп’ютерних проектів, який народився з бажання об’єднати найкращих студентів ІТ світу. Конкурс – це не лише просування професійної досконалості; він також сприяє розвитку міжкультурного діалогу та співпраці через залучення студентів і викладачів з усього світу.

До складу команди “Dolor Apes” увійшли Микита Корогодін, Поліна Бойко, Вікторія Брижак, Ірина Дерев’янко, Діана Глуховець, Лілія Колодяжна – талановиті підлітки зняли фільм про тварин, що постраждали під час військових дій в Україні.

«Кожен самостійно вирішив, що саме для нього цей проєкт. Для когось це причина покращити свої навички в монтажу, для когось розвинути свою креативність, а для іншого знайти себе в чомусь новому. Головне, що кінцева мета в нас одна!» – радіють школярі серйозному досягненню.
Учням досягти успіху допомогла плеяда фахових педагогів – науковий керівник вчитель інформатики Анатолій Миколайович Бурніс, класний керівник 9-А класу вчитель англійської мови Наталія Володимирівна Говтвяниця, педагог-організатор Юрій Борисович Бондарь, практичний психолог Поліна Василівна Москович.

«Саме такі конкурси залишають унікальний досвід. Величезна праця всіх небайдужих створила те, що ми маємо. Наші друзі “Мокрі носи” та “Пункт перетримки безпритульних тварин” зробили величезний вклад у створення фільму. Завдяки ним у фільмі є правдиві історії, локації. Без них цей тернистий шлях подолати було б в рази важче, дякуємо їм за співпрацю. Усі перемоги, поразки за час створення проєкту тільки зміцнили нас, наточили кігті та оголили зуби. Звичайно команда “Dolor Apes” дякує й нашим вчителям за можливості розвиватися в усіх сферах», – розповіла учасниця команди “Dolor Apes” Поліна Бойко.

«Це чудовий досвід, який назавжди залишиться та допомагатиме й надалі», – переконані підлітки, які тепер серйозно налаштовані позмагатися в міжнародному ІТ турнірі.

Днями переможці отримали дипломи. Нашим школярам через війну дозволили взяти участь у міжнародному етапі в Гвадалахарі дистанційно. Звісно, кожен з учасників мріє, що в наступні роки зможе взяти участь в цьому унікальному зібранні молодих геніїв особисто.

Марія Бойко

Фото: з архіву команди команди “Dolor Apes” КЗ “Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №30

Перейти до вмісту