Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують створити ветеранський хаб, – Дмитро Лунін

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін  пропонує створити в області ветеранський хаб. Про потреби та умови майбутнього простору він поговорив з учасниками бойових дій. 

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін під час пресконференції 24 травня.

“На минулому тижні ми збирались з учасниками бойових дій, з ветеранами, з людьми, які мають інвалідність. Ми говорили про їх соціальну адаптацію, розвиток, можливості. Ми говорили про середовище, де вони можуть збиратись, проводитись тренінги, психологічна підтримка. Де ветерани можуть просто проводити час, спілкуватись, об’єднуватись, мати підтримку. Ми зараз шукаємо приміщення з майна області і вийшли з деякими пропозиціями до депутатів, щоб зробити ветеранський хаб”, – розповів Дмитро Лунін.

Ветеранський хаб – це простір для адаптації ветеранів російсько-української війни. Учасники бойових дій  зможуть отримувати психологічну та соціальну підтримку.

“Бачення держави, що такі ветеранські хаби повинні створитись у кожній громаді і в обласній адміністрації. Зараз розробляється відповідна постанова щодо вимог до ветеранських хабів. Найближчим часом ми зможемо її отримати і уже будемо реалізовувати це питання”, – зазначив Дмитро Лунін.

Перейти до вмісту