Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині можуть застосувати графіки погодинних відключень електроенергії, – “Полтаваобленерго”

18 травня АТ “Полтаваобленерго” планує застосовувати графік погодинного відключення електроенергії.

Про це повідомили в АТ “Полтаваобленерго”.

“Шановні споживачі! З метою запобігання порушення режиму роботи об’єднаної енергетичної системи України внаслідок дефіциту електричної потужності, 18 травня 2023 року АТ “Полтаваобленерго” планує застосовувати графік погодинного відключення електроенергії. Інформація щодо тривалості перерв у електропостачанні буде розміщена додатково після доведення НЕК “Укренерго” лімітів електричної енергії, – йдеться у повідомленні.

За інформацією НЕК “Укренерго”, з 16 травня 2023 року в енергосистемі значно знизився доступний обсяг потужності. Основна причина – те, що енергоблоки електростанцій, які зазнали масованих ракетних ударів росіян упродовж осені-весни, зупинені на ремонт. Також триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому споживання в енергосистемі потрібно збалансувати з генерацією.

“У зв’язку з цим, можливе введення графіків погодинних відключень електроенергії на території Полтавської області та смт Власівка Кіровоградської області. Графік складається з 6 черг”, – йдеться у повідомленні.

Ознайомитися з графіком можна за посиланням.

Також наголосили, що після доведення НЕК “Укренерго” лімітів по потужності, АТ “Полтаваобленерго” буде визначати і оприлюднювати графік на наступну добу на офіційному сайті Товариства у розділі Відключення за посиланням.

 

Перейти до вмісту