Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Мешканці та ВПО, які проживають у Полтавській області, можуть подати заявку на отримання грантів до 1500 доларів на розвиток своїх господарств

На зустрічі заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика з представниками міжнародної гуманітарної організації Mercy Corps презентували Програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну чи фермерську діяльність. Програма буде впроваджуватися в Сумській, Чернігівській та Полтавській областях.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА

Відповідно до програми мешканці та внутрішньо переміщені особи, які проживають у Полтавській області, можуть подати заявку на отримання грантів до 1500 доларів США на розвиток своїх господарств.

Отримати відповідну фінансову допомогу можуть дрібні фермери та домогосподарства¹, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві дрібні фермери², чия діяльність значно постраждала внаслідок війни (за винятком районів, де проходять активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення такої діяльності).

¹ До категорії дрібного фермерства входять особисті селянські господарства, самозайняті особи, фізичні особи-підприємці, що працюють на відносно невеликих земельних ділянках (до 2 га) та мають відносно невеликий обсяг товарообігу.

² Особи, зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, перелік яких затверджено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наказом від 22.12.2022 № 309, та проживають на території, яка контролюється урядом України.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі згідно з такими критеріями:

– чітка аргументація необхідності надання фінансової допомоги;

– відповідність бізнес-ідеї умовам та цілям програми підтримки;

– життєздатність та реалістичність бізнес-ідеї;

– спроможність учасника програми реалізувати запропоновану бізнес-ідею;

– розуміння шляхів реалізації фермерської продукції;

– досвід ведення прибуткової фермерської діяльності;

– наявність соціальної або фінансової вразливості.

Середній розмір фінансової допомоги складає 1500 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми.

Більше інформації про критерії програми для заявників можна знайти на сайті: https://uerp.mercycorps.org.

Довідково. Mercy Corps – це глобальна команда гуманітаріїв, які працюють разом на передовій найбільших криз сучасності, створюючи майбутнє можливостей для суспільного процвітання. Mercy Corps працює в Україні з початку повномасштабної війни в лютому 2022 року. Команда надає екстрену допомогу біженцям у сусідніх країнах та людям, переміщеним всередині України, щоб вони могли задовольнити свої базові потреби виживання. Mercy Corps також фінансує місцеві організації, які найкраще знають свою громаду та оперативно працюють над вирішенням найнагальніших потреб. У 2022 році Mercy Corps та його партнери охопили понад 1,38 мільйона людей в Україні та сусідніх країнах екстреною грошовою допомогою, продуктами харчування, психосоціальною підтримкою, інформаційними кампаніями та іншою невідкладною допомогою.

Перейти до вмісту