Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Інформаційно-аналітична система «EvaluEd» — інструмент самооцінювання та вдосконалення для шкіл: онлайн-сесія для управлінських команд закладів освіти Полтавської області

Цифровізація шкіл — вимога часу й засіб поліпшення якості освіти. Для цього Державною службою якості освіти України спільно з чеськими партнерами розроблено інформаційно-аналітичну систему «EvaluEd».

«EvaluEd» — це дзеркало, через яке школа може оцінити себе, враховуючи думку вчителів, учнів, їх батьків. На основі зібраних даних можна приймати виважені управлінські рішення для надання якісної освіти дітям. Попри війну, 518 шкіл Полтавської області підключено до системи», — зазначив Юрій Кращенко, начальник управління Державної служби якості освіти у Полтавській області, на онлайн-сесії «Інформаційно-аналітична система «EvaluEd» — інструмент самооцінювання та вдосконалення для шкіл». Захід організовано 18 травня 2023 року. В ньому взяли участь близько 400 осіб.

Особливості використання «EvaluEd» окреслила Ірина Тутак, фахівчиня управління Служби. За результатами самооцінювання школа  отримає розгорнутий звіт для власного вдосконалення.

Досвідом використання системи під час самооцінювання управлінських процесів поділилися Олена Голтвяниця, директорка Полтавського ліцею № 17 «Інтелект», Світлана Мартосенко, директорка Новооріхівського ліцею імені О. Г. Лелеченка Ромоданівської селищної ради, Наталія Гонжак, директорка Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26, Микола Амелькін, заступник директора Яхниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лохвицької міської ради. Спікери зійшлися на думці, що робота в «EvaluEd» — це добра можливість пришвидшити збір та обробку інформації в школі для генерації даних, що в свою чергу дає можливість поліпшити управління школою.

Перейти до вмісту