Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Google виявлятиме та позначатиме зображення, згенеровані ШІ

Услід за пакетом ШІ-оновлень для власної пошукової системи, компанія на конференції Google I/O презентувала ще дві нові функції, які допоможуть розпізнати зображення, згенеровані нейромережами.

Про це повідомляє ITC.ua.

Зображення у Google Пошуку відтепер міститимуть додаткову інформацію, яка допоможе користувачам краще зрозуміти їхні вміст і контекст, а також примітку у самому файлі, яка дозволить позначати медіафайли як «створені ШІ».

Перше доповнення з’явиться у «найближчі місяці» і включатиме інформацію про те, коли зображення були вперше проіндексовані Google, де вони вперше з’явилися в інтернеті та в яких місцях ще були розміщені. Останні дані, до прикладу, можуть посилатись на новинні сайти або платформи фактчекінгу, де можна дізнатись чи використовувався медіафайл в кампаніях дезінформації.

Ще незрозуміло наскільки ефективно працюватиме інструмент, однак у перспективі він може допомогти у випадках, коли соцмережі поширюють неправдивий контент, видаючи його за реальність — згадаймо лише «фото» Папи Франциска у стильній пуховій куртці від Balenciaga, або Трампа і Байдена, які «дружньо посміхаються» одне одному.

 

 

фото: Getty


 

Перейти до вмісту