Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутатська комісія підтримала внесення змін до показників обласного бюджету Полтавської області на 2023 рік

26 травня під головуванням Лариси Босенко відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном.

На початку засідання Олександр Біленький вручив Почесну грамоту Верховної Ради України члену комісії, голові ради директорів “Білоцерківська агропромислова група” Віктору Кордубану.

Голова обласної ради прозвітував про свою діяльність за період з 1 січня по 31 грудня 2022 року. За його словами, упродовж минулого року депутатський корпус діяв як єдиний механізм, певні рішення отримали 100 % підтримку під час сесій. Також була плідна співпраця з обласною військовою адміністрацією.

“Все робили ми з вами. З вами – з депутатським корпусом, військовою адміністрацією. Фінансова складова у 2022 році була стабільною. Понад 210 млн грн ми спрямували на підтримку захисників і захисниць, 46 модулів передали військовим частинам, 6 нових вантажівок КрАЗ теж отримала наша 116-та бригада ТрО. Підтримували людей, які змушені були покинути свої домівки, залучали міжнародні організації. Ми змогли пройти опалювальний сезон у Кременчуці, у рекордні терміни забезпечили місто теплом. Ми провели 10 сесій. І деякі рішення були підтримані одноголосно”,  – коротко прозвітував Олександр Біленький.

Також депутати заслухали звіт начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна про виконання Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2022 рік, а також делегованих обласною радою повноважень, підтримали відповідні проєкти рішень.

Депутати схвалили проєкти рішень обласної ради, що стосувалися реорганізації: комунального підприємства “Обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД Полтавської обласної ради” шляхом приєднання до комунального підприємства “Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер Полтавської обласної ради”, Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного шляхом приєднання до Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського, КП База-Магазин “Освітатехпостач” шляхом приєднання до Полтавської академії неперервної освіти  ім. М. В. Остроградського.

Також знайшли підтримку у комісії питання щодо внесення змін до обласних програм: Програми збереження культурної спадщини Полтавської області на 2021 ‒ 2023 роки, Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2021 ‒ 2023 роки, Розвиток освітнього простору Полтавщини на 2021 – 2025 роки.

Директор Департаменту фінансів ОВА Павло Кропивка поінформував про виконання обласного бюджету за І квартал 2023 року. За його словами, загальний обсяг надходжень обласного бюджету (без урахування трансфертів) становить 848 млн грн, що на 62,9 млн грн менше планових показників. Видатки загального фонду з урахуванням міжбюджетних трансфертів виконано в сумі 775 млн грн, що становить 67,2 % від уточненого розпису на січень – березень 2023 року. 

Також Павло Кропивка представив проєкт рішення обласної ради “Про внесення змін до показників обласного бюджету Полтавської області на 2023 рік 1610000000 (код бюджету)”. Загальний обсяг обласного бюджету на початок року збільшується на 150 млн грн. Зокрема, за рахунок: залишків коштів цільового фонду обласного бюджету на початок року на 9 млн грн, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів на 49 млн грн та на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти на 55 млн грн, за рахунок субвенцій з місцевих бюджетів та фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг комунальної власності у населених пунктах – на 36,6 млн грн.

 

 

фото: ОКІА “Новини Полтавщини”.


 

Перейти до вмісту