Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

У Полтавській області триває проєкт “Врятуй Тедді!”

У процесі впровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки ініційованої Першої леді України Оленою Зеленською проводяться різноманітні заходи спрямовані на зменшення та нейтралізацію негативних психічних станів та реакцій. У Полтавській області триває проєкт “Врятуй Тедді” для надання допомоги дітям після перебування в умовах надзвичайних подій.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС у Полтавській області.

“Відомо, що коли дитина опиняється в несприятливих умовах: вона частіше відчуває страх, розгубленість, паніку. Для надання допомоги діткам рятувальникам необхідно встановити перший контакт з дитиною. Краще всього це зробити відволікаючи увагу дитини на щось стороннє, як би переключаючи увагу на інший об’єкт. Найкраще, коли в руках дитина зможе тримати щось м’яке та приємне – м’якого та приємного на дотик ведмедика Тедді”, – йдеться у повідомленні.

На допомогу рятувальникам прийшли Rotary Club Poltava. Вони допомагають спеціальним обладнанням, спецтехнікою, засобами захисту. Ініціаторами цього спільного проєкту виступили ротарійці з Німеччини, зокрема Rotary Club Miltenberg, Rotary Club Altena-Werdohl Plettenberg, доєдналися українські ротарійці з Rotary Club Ukraine Unity та Rotary Club Lviv. Під час чергової робочої зустрічі рятувальникам передали ведмедиків Тедді, які вже скоро будуть передані в пожежні підрозділи.

Фото: ДСНС

 

 

Перейти до вмісту