Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

За позовом Полтавської обласної прокуратури 1,5 млн грн зобов`язане сплатити київське товариство

Майже 1,5 млн грн до цільового фонду Полтавської обласної ради зобов’язано сплатити київське товариство за позовом прокуратури

Джерело: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

Господарським судом міста Києва (суд І інстанції) задоволено позовну заяву Полтавської обласної прокуратури про стягнення з київського товариства до цільового фонду Полтавської обласної ради майже 1,5 млн грн (заборгованості, індексу інфляції та 3% річних від простроченої суми).  

Пред’явлення позову обумовлювалося не виконанням товариством зобов’язань про залучення та використання коштів на розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів Полтавської області за угодою, укладеною у жовтні 2019 року між товариством та Полтавською обласною радою і Полтавською обласною державною адміністрацією.

Товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин, майже 2 роки не перераховувало гроші до вказаного фонду.

Несплата коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури населених пунктів призводить до недофінансування соціальних програм на вказані цілі та порушує інтереси держави, у зв’язку із чим прокуратурою вжито заходів представницького характеру шляхом стягнення заборгованості в судовому порядку.

Довідково: згідно із ст. 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування можуть утворювати цільові фонди, які є складовою спеціального фонду відповідного місцевого бюджету.

Порядок формування та використання цільових фондів визначається положенням про ці фонди, що затверджується відповідною місцевою радою.

Перейти до вмісту