Ви тут:
Суспільство 

Євробачення-2023: відомо, під яким номером TVORCHI виступлять у фіналі

У понеділок, 13 березня, у британському Ліверпулі відбулася зустріч голів делегацій країн-учасників Пісенного конкурсу Євробачення. У межах події провели жеребкування, яке визначило порядок виступу українських та британських учасників у фіналі конкурсу: TVORCHI виступатимуть під номером 19. У заході взяла участь голова делегації України Оксана Скибінська. 

Джерело: Суспільне Мовлення

Зустріч голів делегацій Євробачення — щорічний захід, який традиційно проходить у другий тиждень березня у місті-господарі конкурсу. У цьогорічному зʼїзді взяли участь представники 37 мовників-членів Європейської мовної спілки, зокрема й українське Суспільне Мовлення. 

Жеребкування визначило порядок виступу представників України та Великої Британії на сцені гранд-фіналу Євробачення-2023. Голова української делегації Оксана Скибінська тягнула порядковий номер для представниці Великої Британії, а голова британської делегації Adam Wydrzynski — для представників України гурту TVORCHI. За результатами жеребкування Україна отримала 19-й номер, а Велика Британія — 26-й. 

Під час візиту до Ліверпуля голови делегацій відвідали сцену Євробачення-2023 — арену Liverpool біля річки Мерсі — місце, де вже цього травня відбудуться півфінали — 9 й 11 травня, та гранд-фінал конкурсу — 13 травня

Зазначимо, що 67-й конкурс Євробачення у травні прийматиме Ліверпуль.

Представником України на цьогорічному конкурсі є гурт TVORCHI. Нещодавно вони презентували оновлену версію пісні «Heart of Steel», з якою представлять Україну на Пісенному конкурсі Євробачення-2023 в Ліверпулі вже цього травня. У своїй пісні TVORCHI співають про незламність та силу духу людей, створених з волі та сталі. 

Перейти до вмісту