Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

“Ваш родич у біді”: на Полтавщині затримали підозрюваного у серії шахрайств

На Полтавщині поліцейські викрили шахрайську схему “ваш родич у біді”, до якої причетний 36-річний житель Хорольської громади. Наразі особі повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомили у відділі у комунікації поліції Полтавщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що за шахрайською схемою 36-річний мешканець міста Хорол, Лубенського району, особисто отримував гроші від потерпілих громадян, яким напередодні телефонували та повідомляли, що їх рідні потрапили у ДТП і для проведення операції потрібні грошові кошти. Географія злочинної схеми шахраїв – Кременчуцький, Лубенський та Миргородський райони Полтавської області.

“Під час слідства оперативники та слідчі, під процесуальним керівництвом Глобинської окружної прокуратури, встановили причетність зловмисника до вчинення 7 фактів заволодіння грошовими коштами громадян на суму близько 400 тисяч гривень. У ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання особи вилучено банківські карти, мобільні телефони, сім-карти та грошові кошти. На підставі отриманих доказів фігуранту повідомлено про підозру за частиною 2 статті 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою строком на два місяці”, – розповів заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Тривають заходи із встановлення повного кола осіб, причетних до функціонування шахрайської схеми, а також осіб, які стали жертвами зловмисників.

Триває комплекс слідчих дій та оперативних заходів для встановлення повного кола осіб, причетних до функціонування шахрайської схеми, а також осіб, які стали жертвами зловмисників. У разі доведення вини судом чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Поліція застерігає громадян від «телефонних» шахраїв та наполегливо рекомендує мешканцям Полтавщини не довіряти незнайомцям. Пам’ятайте: якщо незнайомець вимагає у вас терміново передати кошти – припиніть розмову, заспокойтеся, наберіть рідну людину, про яку йде мова, щоб пересвідчитися, що з нею все гаразд. Якщо ви потрапили до шахрайської «пастки» або стали свідком такої події чи є інформація, яка допоможе затримати зловмисників, телефонуйте за номером 102 або повідомляйте на чат-бот поліції у Телеграм та Messenger Facebook «Поліція Полтавської області».

Фото: поліція

Перейти до вмісту