Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні відзначається День Національної гвардії

26 березня Національна гвардія України відзначає 9 річницю створення.

Свято було встановлено в Україні «…враховуючи заслуги Національної гвардії України у справі захисту суверенітету України, її територіальної цілісності, життя, законних прав і свобод громадян…» згідно з Указом Президента України «Про День Національної гвардії України» від 28 жовтня 1993 р. № 494/93 та скасовано, в зв’язку розформуванням Національної гвардії України, згідно з Указом Президента України «Про зміни та визнання такими, що втратили чинність, актів Президента України з питань діяльності Національної гвардії України» від 11 лютого 2000 р. № 228/2000.

Свято встановлено в Україні як День Внутрішніх військ України, «…враховуючи заслуги внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у справі охорони громадського порядку і боротьби зі злочинністю, охорони важливих державних об’єктів…» згідно з Указом Президента України «Про День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України» від 26 березня 1996 р. № 216/96.

18 березня 2015 року Президентом України визнано цей указ таким, що втратив чинність.

Повторно було запроваджено 18 березня 2015 року указом Президента України «Про День Національної гвардії України» «…враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку».Натомість, 26 березня 2016 року запроваджено нове свято – День Національної гвардії України.

Фото: Національна гвардія України.

Перейти до вмісту