Ви тут:
Суспільство Україна 

Українці відмовляються працювати на ворога й продовжують чинити спротив окупації, – огляд з ТОТ

Попри те, що росіяни намагаються знищити все українське на захоплених землях, українці відмовляються визнавати владу ворога й чинять спротив.

Центр національного спротиву підготував новий огляд головних подій тижня на тимчасово окупованих територіях.

Спротив окупації

Підпілля продовжує поширювати українську символіку на захоплених землях. На тижні невідомі герої продовжують чинити психологічний тиск на окупанта й наносять українську графіті на вулицях Севастополя та Сімферополя. 

Активність підпілля не лишилась непоміченою в Москві. Лідер окупантів владімір путін поставив задачу перед фсб покращити «систему протидії тероризму на тот», тобто посилити репресії.

Наразі на Херсонщини та Запоріжжі ворог вже посилив перевірку телефонів місцевих мешканців та обмежив їх вільне пересування, перетворивши регіони у в’язницю просто неба.

Українці масово відмовляються від співпраці з ворогом й тому росіяни не можуть подолати кадровий дефіцит. Так, на Донеччині окупанти ухвалили рішення відправляти на ТОТ працівників фсб, поліції, мвс та прокуратури з території рф. 

Також колаборанти скаржаться в Москву, що на ТОТ не вистачає педагогів. Ворог вирішив додатково направити педагогів у регіон. Для цього їм створять “особливі умови”, аби мотивувати їх їхати на ТОТ. 

Не краще ситуація з енергетиками. На Запорізькій атомній електростанції окупаційне керівництво знизило вимоги для ряду вакансій аби було можливість ввезти відповідний персонал з рф й замінити ним український, більшість якого відмовляється укладати договір з «росатомом».

Ця ситуація добре ілюструє ступінь підтримки окупації місцевим населенням, адже в регіоні більшість місцевих відмовилось співпрацювати з ворогом, й тому росіяни не можуть відновити стабільну роботу всіх підприємств.

Росіяни проводять примусову русифікацію регіону

Ворог продовжує тиснути на місцевих мешканців аби ті віддавали своїх дітей до пропагандистських осередків.

До батьків приходять з обшуками аби перевірити техніку на предмет навчання дітей в українських школах онлайн. Під час обшуків їм погрожують штрафами й тим, що відберуть дітей якщо батьки не віддадуть їх до російської школи. В останніх, дітям проводять русифікацію й нав’язування світогляду Кремля та його бачення історії.

При цьому, якщо дітям вже є 14 років, то на них тиснуть аби ті отримували паспорт рф. Адже Кремль поставив завдання перед Запорізькою окупаційною адміністрацією паспортизувати 80% мешканців захоплених районів за будь-яку ціну до вересня.

Так, окупанти вже заявили, що мешканцям необхідно переоформити документи для отримання щомісячної соціальної допомоги з догляду за людьми з інвалідністю.

Основною вимогою для опікунів є отримання російського паспорта. При  цьому вони мають написати заяву про відмову від українського громадянства, попри те, що у рф дозволено подвійне громадянство.

Перейти до вмісту