Ви тут:
Полтавщина Пригоди Суспільство 

У Гадячі поліцейські вилучили у чоловіка гранату

28 березня по вулиці Захисників України у Гадячі невідомий чоловік поводився агресивно та мав при собі предмет, схожий на гранату “Ф-1”. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

“Отримавши повідомлення від громадян, що по вулиці ходить агресивний чоловік із гранатою, за вказаною адресою ми негайно направили слідчо-оперативну групу гадяцького підрозділу поліції, а невдовзі також прибули спеціалісти-криміналісти та фахівці вибухотехнічної служби Головуправління поліції області. На місці події слідчі, за допомогою фахівців, із дотриманням заходів безпеки, вилучили у чоловіка предмет, схожий на бойову гранату “Ф-1″. Під час проведення оперативних та слідчих дій особу правопорушника встановили. Ним виявився 37-річний житель Краснолуцької тергромади. Вилучений у фігуранта речовий доказ скеровано на експертне дослідження. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу”, – розповів начальник відділення № 1 (м.Гадяч) Миргородського райвідділу поліції Ростислав Ярошенко.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Миргородської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

У рамках кримінального провадження поліція також з’ясовує джерело походження та мету зберігання боєприпасу. Тривають слідчі дії.

Фото: поліція

Перейти до вмісту