Ви тут:
Суспільство Україна 

Сили оборони знищили 15 “найкращих” танків РФ Т-90М “Прорив”, а через санкції їхнє виробництво значно знизилось – Генштаб

РФ втратила в Україні 15 одиниць танків Т-90М “Прорив”, який росіяни називають “непереможним”, а через санкції серійне виробництво цих танків перетворилось на поштучне.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ старший лейтенант Андрій Рудик, пише “Прямий“.

“Санкції перетворили виробництво Т-90М із серійного на поштучне. За даними з відкритих джерел, РФ мала на озброєнні лише 100 одиниць такої техніки напередодні широкомасштабної агресії проти України”, – сказав він.

За його словами, без іноземних комплектувальних “цей танк неможливо не тільки серійно виробляти, він стає погіршеною версією радянського Т-72Б”.

“Міфи про так звану непереможність і досконалість Т-90М і самодостатність, високотехнологічність російського танкобудівництва розбилися об незламність ЗСУ. На сьогодні ЗС РФ втратили в Україні 15 одиниць Т-90М, і це йдеться лише про ті випадки, які були зафіксовані на фото або відео”, – наголосив Рудик.

У Генштабі ЗСУ не виключають, що окупанти втратили набагато більше одиниць зазначеної техніки. Наразі противник практично не використовує Т-90М під час ведення бойових дій водночас РФ продовжує шукати варіанти обходу санкцій для виробництва нових і ремонту старих одиниць Т-90М.

У Силах оборони України зазначили, що ворог змушений розконсервувати старі танки Т-62 і Т-72, на яких відсутній навіть динамічний захист. Однак Москва має значні запаси цих старих радянських танків.

“РФ намагається компенсувати якість кількістю. Хоча старі радянські танки стають легкою мішенню для наших захисників”, – сказав Рудик.

Перейти до вмісту