Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Щеплення від COVID-19 – це один із головних запобіжників поширення інфекції, – Віктор Лисак

За останній тиждень на Полтавщині від від COVID-19 вакцинувалися 1944 людини.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктор Лисак під час апаратної наради 6 березня.

За словами Віктора Лисака, з початку епідемічного підйому в області не припинялася робота з вакцинації серед населення області. Проведено 1 499 258 щеплень від COVID-19.

“Ситуація з ліжковим фондом і киснем є стабільною та позитивною. Свідомість людей і робота медичних працівників дає позитив. В області працюють 124 пункти щеплення та 69 мобільних бригад. Щеплення – є одним із головних запобіжників розвитку інфекції на нашій території”, – сказав Віктор Лисак.

Із початку пандемії на Полтавщині захворіли 221 746 людей. У найбільшій групі ризику перебувають люди вікової групи від 60 років. Незмінно актуальними лишаються дотримання особистої гігієни, профілактичні заходи та вакцинація.

“За минулий тиждень захворіли 472 людини. Це плюс 128 осіб до попереднього. Кількість людей, які одужали, на жаль, зменшилася на 69. За тиждень одужали 320 людей”, – зауважив Віктор Лисак.

Для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 визначено 31 лікарняний заклад, де розгорнуто 2410 ліжок.

Відпрацьований механізм надання медичної допомоги хворим на COVID-19 переселенцям, які тимчасово проживають у гуртожитках, дитячих садках, школах, де є великий ризик розповсюдження вірусної інфекції. Передбачено виділення окремих приміщень для ізоляції хворих.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту