Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ повідомила про підозру «голові уряду днр», який організував вивезення українського зерна з Маріуполя до рф

Служба безпеки системно викриває злочини керівництва окупаційних адміністрацій у тимчасово захоплених районах півдня та сходу України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру підсанкційному «голові уряду» терористичної організації «днр» – громадянину росії Віталію Хоценку.

Він входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на «керівну посаду» у червні 2022 року.

У лавах окупаційного органу фігурант виконує завдання москви щодо матеріально-технічного забезпечення бойовиків, які беруть участь у збройній агресії проти України.

Також він відповідає за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до країни-агресора.

Крім цього, зловмисник є одним з ключових організаторів фейкового референдуму щодо «приєднання» захопленої території Донеччини до складу росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України.

Втім, Служба безпеки знає про його місця перебування, маршрути переміщення та проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Перейти до вмісту