Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В. Остроградського, Полтавська районна рада та Полтавська районна військова адміністрація підписали меморандум про співпрацю

2 березня 2023 року відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Полтавською академією неперервної освіти ім. М.В. Остроградського (ПАНО), Полтавською районною радою та Полтавською районною військовою адміністрацією. Угоду підписали директор ПАНО ім. М.В. Остроградського Віталій Зелюк, голова Полтавської районної ради Михайло Кононенко та начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов. У предметі меморандуму – співпраця у сфері реалізації державної освітньої політики в громадах Полтавського району.

Угода, зокрема, передбачає взаємодію у сфері впровадження пріоритетних цілей, визначених рішеннями Полтавської обласної ради та розпорядженнями начальника Полтавської обласної військової адміністрації (голови Полтавської обласної державної адміністрації); обмін інформацією про плани діяльності, проєкти і програми.

Окрім того, меморандумом передбачено  проведення спільних заходів: «круглих столів», семінарів, конференцій за напрямами, що становлять взаємний інтерес, співпрацю в плануванні, розробленні, реалізації, супроводі планів, проєктів і програм розвитку; співпрацю з розроблення та впровадження моделей сталого розвитку; співпрацю у сфері освіти дорослих.

Згідно з текстом меморандуму, співробітники установ, що його підписали, братимуть участь у взаємному обміні інформацією стосовно дискусійних питань, на яких спеціалізуються сторони, здійснюватимуть взаємні візити представників з метою ознайомлення та вивчення досвіду роботи; сприятимуть взаємному наданню методичної і практичної допомоги та консультацій; будуть залучені до підвищення кваліфікації педагогічних працівників та інших фахівців, створення умов для їхнього безперервного професійного розвитку упродовж життя; досліджуватимуть та аналізуватимсуть сильні і слабкі сторони, можливості, загрози у визначенні потреб громад Полтавського району.

Директор ПАНО ім. М.В. Остроградського Віталій Зелюк вбачає підписання меморандуму про співпрацю між Полтавською райрадою, Полтавською РВА та ПАНО ім. М. В. Остроградського вагомою подією не лише для трьох сторін-підписантів, а і для всього освітнього простору Полтавщини. «Це відкриває шлях до тіснішої співпраці нашої академії з громадами Полтавського району, зробить ефективнішою діяльність, спрямовану на перемогу України, досягнення цілей забезпечення високої якості освіти на Полтавщині. Ближчим часом проведемо для сторін, що підписали меморандум, презентаційну конференцію, де представимо можливості ПАНО у впровадженні всіх сучасних освітянських трендів: НУШ, цифровізації освіти, інклюзивної освіти тощо задля розвитку полтавських громад. Крім того, на основі проведеного ПАНО восени 2022 року масштабного дослідження у сфері національно-патріотичного виховання, до якого було залучено близько 20 тис опитаних мешканців області, не пізніше ніж за місяць після підписання меморандуму колективом академії для Польтавського району буде розроблено проєкт Програми військово-патріотичного виховання», – зазначив директор академії.

Начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов висловив переконання, що меморандум та визначена ним співпраця підуть на користь усім – і районній раді, і РВА, і академії, і загалом такому потужному району, як Полтавський. У складний воєнний час сторони меморандуму разом братимуть участь у розвитку людського потенціалу для безпереревного розвитку України як під час воєнного стану, так і в післявоєнний період відновлення. За словами Дмитра Романова, одним із важливих напрямів такої співпраці він вважає реалізацію Закону України «Про основи національного спротиву», статтею 3 якого передбачено військово-патріотичне виховання громадян України як одне із завдань національного спротиву. Також Д. Романов зазначив, що на сучасному етапі владі та освітянам в особі ПАНО важливо спільно розгортати розяснювальну роботу в школах району у звязку з активізацією в Україні молодіжної субкультури «ПВК Редан»: «Необхідно спрямовувати енергію дітей та підлітків у конструктивне русло, виховувати у молодих людей державну й національну свідомість». Одним із можливих кроків для реалізації цієї ідеї, зазначив начальник Полтавської РВА, може бути проєкт зі створення на базі будівлі колишнього Полтавського кадетського корпусу під егідою Полтавської РДА військового ліцею, напрями роботи якого (військовий зв’язок, тактична медицина, авіаційна справа, інженерна підготовка тощо) будуть реалізовані завдяки співпраці з розміщеними у Полтаві закладами освіти, університетами та академіями відповідного профілю, зокрема освітніми.

 

 

 

Пресцентр ПАНО

Стоцька Олена

Перейти до вмісту