Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Охорона праці очима дітей”: на Полтавщині визначили переможців регіонального туру конкурсу малюнка

На Полтавщині визначили переможців регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка “Охорона праці очима дітей”.

Про це повідомили в Полтавській ОВА.

Близько 600 творчих робіт маленьких художників взяли цього року участь у регіональному турі конкурсу дитячого малюнка від ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці», що проходить за підтримки Державної служби України з питань праці.

До участі у полтавському регіональному турі цього року вирішили приєднатись юні художники з Кіровоградської, Сумської, Дніпропетровської областей. На розгляд журі надійшла навіть одна робота і з Донецької області, Бахмутського району.

Та найактивнішими учасниками стали навчальні заклади Полтави, Зінькова, Котельви, Лубен, Семенівки, Кременчуцької ОТГ, с. Сенча та с. Попівка.

До складу журі з визначення переможців конкурсу увійшли представники управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління, комітету обласної організації профспілки, Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА, представники установ Полтави та приватні підприємці.

Оцінювала роботи юних художників і спеціально запрошений експерт – кандидат мистецтвознавства, доцент, зав. кафедри образотворчого мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Зіненко. Очолював судійську комісію заступник начальника Міжрегіонального управління Ельман Алієв.

Тож, за підсумками тривалого обговорення членами поважного журі були названі роботи, які справили на них найбільше враження.

У першій віковій групі (6 – 10 років) переможцями стали:

І місце – Лія Загорова «Знає кожне дитя: безпека рятує життя» (ЗДО «Чебурашка», м. Горішні Плавні, викладач – Наталія Мироненко).

ІІ місце – Аліна Полесовщикова «Дитинство вкрадене війною» (СЗОШ №4, м. Горішні Плавні, викладач – Альона Манюненко).

ІІІ місце – Віктор Гаринець «Безпека праці – безпека життя» (Коломацька ЗОШ, с. Степне, викладач – Ольга Лось).

У другій віковій групі (11 – 14 років):

І місце – Софія Крижня «Селянине, пропусти спочатку мене» (Семенівський ліцей №2, викладач – Жанна Романенко).

ІІ місце – Владислав Каптан «Правила безпеки знай і в біду не потрапляй» (Максимівська гімназія Піщанської сільської ради, викладач – Тетяна Каптан).

ІІІ місце – Наталія Савосько «Вплив агресивної війни росії проти України» (Ісківська ЗОШ Лубенської міської ради, викладач – Наталія Лябах).

Третя вікова група (15 – 18 років):

І місце – Назар Аленін «Війна – це завжди втрати» (ДНЗ «Електрорадіотехнічний ліцей м. Полтави», викладач – Владислав Халітов).

ІІ місце – Марина Соппа «Небезпечна сівба» (ліцей №21 «Надворсклянський», м. Полтава, викладач – Олена Костенко).

ІІІ місце – Вікторія Краплина «Оберіг нації» (Глобинський ліцей №1, викладач – Вікторія Кошиль).

“Вітаємо переможців, котрі будуть представляти Полтавщину у фінальному турі Всеукраїнського Конкурсу, проведення якого планується до Дня охорони праці, що відзначається 28 квітня”, – повідомили в ОВА.

Оригінальність цьогорічних учасників настільки захопила членів журі, що було вирішено окремо відзначити ще дві роботи:

Поліна Дишлевич «Обережно: незнайомці!» (гімназія №8, м. Полтава, викладач – Олена Безкоровайна)

Єлизавета Левченко «Нехтування технікою безпеки призводить до поганих наслідків» (КЗ Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 імені І.П.Котляревського, керівник – Микола Грибан)

Найбільша кількість малюнків цього року відображала вплив агресивної війни росії проти України на безпеку людської діяльності. Та не менше робіт учасників було присвячено воїнам та волонтерам, які боронять нашу Батьківщину, дозволяючи нам жити мирним життям і дбати про виховання наступного покоління.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту