Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Майже 3 млн грн до цільового фонду Полтавської обласної ради зобов’язано сплатити київське товариство за позовом прокуратури

Господарським судом міста Києва (суд І інстанції) задоволено позовну заяву Полтавської обласної прокуратури про стягнення з київського товариства до цільового  фонду  Полтавської обласної ради майже 3 млн грн (заборгованість, індекс інфляції та 3% річних від простроченої суми). 

Джерело: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури

Пред’явлення позову обумовлювалося не виконанням товариством зобов’язання про залучення та використання коштів на розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів Полтавської області за угодою, укладеною у жовтні 2019 року між товариством та Полтавською обласною радою і Полтавською обласною державною адміністрацією.

Товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ із подальшим видобуванням газу та газового конденсату, більше 2 років не перераховувало гроші до вказаного фонду.

Несплата коштів на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури населених пунктів призводить до недофінансування соціальних програм на вказані цілі та порушує інтереси держави, у зв’язку із чим прокуратура вживає заходів представницького характеру шляхом стягнення заборгованостей в судовому порядку.

Нагадаємо, нещодавно за позовом Полтавської обласної прокуратури інше київське товариство, що здійснювало на території Полтавщини геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин, зобов’язано сплатити до цільового фонду Полтавської обласної ради майже 1,5 млн грн.

Перейти до вмісту