Ви тут:
Культура Суспільство 

Фільм “Памфір” за перший вікенд прокату зібрав 2,4 млн грн, – Forbes Ukraine

З 23 по 26 березня українська драма “Памфір” зібрала 2,4 млн грн у кінотеатральному прокаті. Вона обігнала за результатом першого вікенду драми “Мирний-21” Ахтема Сеітаблаєва та “Щедрик” Олесі Моргунець-Ісаєнко.

Про це повідомили у журналі “Forbes Ukraine”.

“У перший вікенд на фільм «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука прийшло майже 16 000 глядачів. Історична драма «Мирний-21» у перший вікенд кінотеатрального прокату зібрала 1,9 млн грн, «Щедрик» – понад 1 млн грн, а «Максим Оса» – майже 956 000 грн.  Втім, «Памфіру» не вдалося обійти фільм «Ціна правди», який у перші дні показу в Україні зібрав майже 4 млн грн та більш як 40 000 глядачів”, – повідомили у Film.ua Group.

Прем’єра стрічки “Памфір” відбулась у “Двотижневику режисерів” Каннського кінофестивалю. Сюжет описує історію родини з Буковини. Чоловік на прізвисько Памфір їздить на заробітки до Польщі, аби побудувати будинок для дружини та сина-підлітка. Через обставини в родині Памфіру довелось повернутись до кримінального минулого.

Сюжет фільму розгортаються під час Маланки – 13 січня, коли щедрувати заведено в образах тварин і фольклорних персонажів. Щоб відтворити обряд, команда фільму їздила в експедиції та збирала детальний фото- та відеоархів. Їй вдалося створити й віднайти понад 40 унікальних костюмів і 100 обрядових масок.

Перейти до вмісту