Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Дмитро Лунін ознайомився з роботою реабілітаційного відділення Новосанжарської лікарні

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін і начальник Полтавської РВА Дмитро Романов у межах робочого візиту відвідали Новосанжарську громаду. Ознайомилися з роботою реабілітаційного відділення у місцевій лікарні. 

«У Новосанжарській центральній лікарні отримують медпослуги більше 30 тисяч жителів із чотирьох громад Полтавщини. У закладі повноцінно функціонують шість відділень. Сьогодні оглянули одне з них – реабілітаційне. Цей напрям нині розвивають у лікарні, – зауважив Дмитро Лунін. – Так, придбали спеціальне обладнання за майже пів мільйона гривень, ліжка для реабілітації – на 540 тис. грн. Медики допомагають пацієнтам відновитися після захворювань чи травм – повернути роботу верхніх кінцівок, навчитися заново ходити».

Також у закладі працюють реанімаційне відділення, кабінети діагностики, обладнані цифровим рентген-апаратом і флюорографом. Є стоматологічний кабінет і лабораторія. 

У перспективі планують створити і паліативне відділення на базі одного з приміщень. Заклад енергетично незалежний, має свої котельню, водонапірну вежу й потужний генератор. У лікарні облаштоване укриття.



 

Перейти до вмісту