Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Благодійний міжнародний фонд «Лікарі без кордонів» готовий надавати підтримку медичній галузі Полтавщини та переселенцям

15 березня відбулася зустріч представників Благодійного фонду «Лікарі без кордонів – Іспанія» з заступником начальника Полтавської обласної військової адміністрації Олексієм Брусликом. Міжнародна медична та гуманітарна організація розпочинає роботу на Полтавщині, тому сторони обговорили деталі співпраці.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

«Благодійний фонд «Лікарі без кордонів» існує уже 50 років і співпрацює з 70 країнами світу з різної проблематики: епідемії, стихійні лиха, війна. В Україні наша міжнародна організація з 2014 року, – розповів координатор з надзвичайних ситуацій місії MSF Spain в Україні Пауло Міланезіо. – У співпраці з МОЗ надаємо допомогу переселенцям не лише з медичних питань, а й гуманітарною допомогою (їжа, непродовольчі товари). Крім того, можемо поділитися досвідом з питань фізичної реабілітації та ментального здоров’я».

До сьогодні MSF Spain реалізували проєкти в Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській областях та в Харкові. У Полтаві організація має свою базу і на початку повномасштабного вторгнення допомагала евакуювати людей з місць бойових дій до лікарень Полтавщини.

«Дякуємо за проявлений інтерес і готовність підтримки регіону в такий непростий час. На Полтавщині проживає близько 200 тисяч переселенців, і ми постійно оновлюємо інформацію щодо потреб місць компактного проживання та внутрішньо переміщених осіб у всіх громадах, – розповів заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Олексій Бруслик. – Крім того, наша співпраця може бути корисною у медичній сфері. Адже у період війни питання фізичної реабілітації та психологічного здоров’я актуальні не лише для переселенців, а й для військових та їхніх родин. Ми готові брати участь у проєктах, які допомагають не лише пацієнтам, а підвищують рівень медичних фахівців».

Представники місії запланували оглянути в області місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб та медичні заклади Кременчука. А також ознайомитися з переліком актуальних потреб, щоб оперативно направити запити в Барселону і надати необхідну гуманітарну допомогу.

Перейти до вмісту