Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

65-річний ювілей відзначає директор Полтавського театру імені Гоголя

1 березня із 65-річчям Олексія Андрієнка, директора Полтавського музично-драматичного театру ім. М. Гоголя, привітав колектив театру та друзі.

“Бажаємо вам, щоб близькі міцно любили, щоб радісні і веселі емоції дарували натхнення. А також щоб молодість душі нікуди не зникала, щоб удача в житті завжди посміхалася. Миру і міцного здоров’я!” – йдеться у привітанні на ресурсі Національної спілки діячів театрального мистецтва.

Майже сорок років Олексій Андрієнко пов’язаний з театром, віддано служить улюбленій справі життя.
У Полтавському театрі ім. М.Гоголя Олексій Андрієнко служить з 2007 року. До цього мав трудовий стаж в інших колективах, займав керівні посади. Зокрема, його шлях у театральних колективах розпочався 1983-го у Кримському українському театрі музичної комедії.

Працював у Тбіліському об’єднанні музичних ансамблів. Плідні роки пов’язані з Полтавською обласною філармонією та КП «Палац дозвілля «Листопад».

З початком активної діяльності Олексія Андрієнка на посаді директора театру активізувалася гастрольно-фестивальна діяльність колективу, яка стала невід’ємною частиною творчого розвитку гоголівців. З 2008 року Олексій Миколайович налагодив тісні творчі контакти з театрами у різних містах України, що сприяло запрошенню колективу на міжнародні та всеукраїнські фестивалі. Колектив мав успіх на таких відомих мистецьких форумах як Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «Коломийські представлення», «Тернопільські театральні вечори», Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», Міжнародні театральні фестивалі «Класика сьогодні», «Данапріс», «Слов’янські театральні зустрічі», «Мельпомена Таврії» та багато інших. За цей час мистецтво гоголівців також побачили за кордоном – у США, Польщі, Італії, Грузії.

У непрості часи з ініціативи Олексія Андрієнка на базі театру багато років поспіль проводиться Відкритий регіональний фестиваль театрального мистецтва «В гостях у Гоголя», що збирає щороку до 400 учасників з різних міст України для професійного спілкування, обміну досвідом.

Сьогодні ювіляра вітала вся мистецька спільнота Полтави і театральні митці з усієї України.

Марія Бойко

Перейти до вмісту