Ви тут:
Кримінал Суспільство Україна 

11 років за ґратами проведе коригувальниця російських ракетних ударів по лікарнях у Миколаєві, – СБУ

На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України, ворожа інформаторка з Миколаївщини проведе 11 років за ґратами. Таке рішення прийняв Заводський районний суд Миколаєва.

Про це повідомили в СБУ.

Саме за її наводкою окупанти завдали ракетні удари по чотирьох інфраструктурних об’єктах у Миколаєві. Серед них – місцеві лікарні. Співробітники СБУ затримали поплічницю агресора у ході контрдиверсійних заходів у регіоні в липні минулого року. За даними слідства, ворожою інформаторкою є місцева жителька, колишня посадовиця оборонного підприємства, що підтримала повномасштабне вторгнення рф.

Свої деструктивні погляди поширювала у прокремлівських Телеграм-каналах. Робила дописи та писала коментарі. Таким чином вона потрапила у поле зору російської спецслужби, яка залучила жінку до співпраці через адміністратора одного з підконтрольних пабліків. За вказівкою ворога його поплічниця збирала інформацію про місця розташування об’єктів військової та критичної інфраструктури на території регіону. Отримані дані передавала агресору у вигляді відміток на електронних картах та фотографій з прив’язкою до місцевості. Під час обшуків у неї знайшли мобільний телефон, який вона використовувала у злочинній діяльності.

“На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану);  ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою)”, – повідомили в СБУ.

 

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту