Ви тут:
Суспільство 

Землетрус у Туреччині: МЗС отримало 24 звернення про відсутність зв’язку з українцями у зоні лиха

МЗС України наразі отримало 24 звернення про відсутність зв’язку з українцями, які проживають у зоні землетрусу в Туреччині.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Наразі маємо 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні стихійного лиха. Вся інформація оперативно передана турецькій стороні. Місця знаходження наших громадян з’ясовуються. Після отримання оновленої інформації дипломати негайно інформуватимуть рідних. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила”, – зазначив Олег Ніколенко.

Епіцентр землетрусу стався у районі Ельбістан Кахраманмараш. Там найбільше загиблих, а також у сусідній провінції Газіантеп, що межує з районом землетрусу.

За інформацією МОЗ Туреччини, кількість загиблих зросла до 1014 осіб,  поранено 5385 осіб, понад 2800 будинків зруйновано.

Президент Реджеп Ердоган виступив із телевізійним зверненням. Він заявив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим у Туреччині з 1939 року. Тоді загинули майже 33 тисячі осіб, близько 100 тисяч було поранено.

Під завалами залишаються люди, рятувальні роботи тривають.

Читайте також: Україна готова надати Туреччині необхідну допомогу для подолання наслідків землетрусу, – Зеленський

У посольстві України створено оперативний штаб. Залучені також можливості генерального консульства в Стамбулі та консульства в Анталії. Для отримання допомоги потрібно звернутися на «гарячу лінію» посольства України в Туреччині: +90 539 550 98 98.Діє також «гаряча лінія» МЗС України: +380 44 238 15 88.

Фото: gettyimages

Перейти до вмісту