Ви тут:
Суспільство Україна 

Зеленський запровадив нові санкції проти росіян

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2023 року про запровадження економічних та інших санкційних обмежень щодо 333 росіян. Також у санкційний перелік додане публічне акціонерне товариство “Московська біржа ММВБ-РТС”.

Джерело: Прямий

“Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2023 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, — йдеться у тексті Указу Президента.

Серед підсанкційних осіб — російський бізнесмен і політик, голова Ради директорів та президент Альфа-банку Олег Сисуєв, головний керівний директор Альфа-банку Володимир Верхошинський, директор з управління активами Альфа-Груп Марат Атнашев, головний фінансовий директор, заступник голови правління АТ “Альфа-Банк” Олексій Чухлов, член правління, старший віцепрезидент АТ “Юнікредит Банк” Олексій Оборін, голова ради директорів ПАТ “Балтійський Інвестиційний Банк” Анатолій Фогельгезанг та інші.

Окрім того, Зеленський запровадив санкції проти публічного акціонерного товариства “Московська біржа ММВБ-РТС”.

Санкції включать блокування активів, обмеження торговельних операцій, обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань та інші обмеження. Термін дії санкції становить 10 років.

Контроль за виконанням рішення покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Перейти до вмісту