Ви тут:
Суспільство Україна 

За 8 місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні 5 років, – Олексій Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся з понад 100 українськими розробниками та виробниками БПЛА.

Також участь у зустрічі взяли Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості та представник Генерального штабу Збройних Сил України, повідомили у Міноборони.

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив на важливості підтримки Українського ринку БПЛА, зокрема, дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода.

“Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо. Наразі потреби Сил оборони України вимірюються сотнями тисяч БПЛА різних модифікацій. Робота із закриття зазначених потреб триває, зокрема, за 8 місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні 5 років”, — зазначив Олексій Резніков.

Також наголосив, що наразі одним із ключових напрямів Міноборони є розвиток і підтримка Українського ринку БПЛА.

Заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль зауважив, що Генштаб супроводжує питання перевірки заявлених виробником ТТХ.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін наголосив на уже доступних дієвих програмах лізингу обладнання для виробників БПЛА від Мінстратегпрому.

Крім того, наразі триває робота Мінцифри над додатковим фінансуванням в галузь виробництва БПЛА, про що зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також триває нормативно-правова роботах у рамках спрощення процесу розвитку виробництва БПЛА. Уже розроблено два проєкти змін до законів та п’ять змін до постанов КМУ.

Під час зустрічі обговорили тему необхідності створення Асоціації, яка б представляла інтереси виробників. Позиція і виробників, і Міністра співпала.

Фото: Міноборони

Перейти до вмісту