Ви тут:
Суспільство Україна 

З 10 лютого судові повістки, повідомлення та виклики надходитимуть і на Viber

З 10 лютого громадяни України зможуть отримувати судові повістки, повідомлення та виклики у Viber.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Для своєчасного інформування учасників судового процесу про час і місце розгляду справи Державна судова адміністрація України затвердила Порядок надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі (наказ ДСА України від 23.01.2023 № 28), 

“Відповідно до вказаного Порядку, повістки за заявою учасника судового процесу (форма заяви надаватиметься учаснику судового процесу в суді або самостійно завантажуватиметься ним з офіційної сторінки суду, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України) першочергово надсилатимуть на месенджер. У випадку, коли мобільний телефон абонента не “прив’язаний” до месенджеру, повістки як і раніше надходитимуть у формі SMS-повідомлень”, – пояснив Дмитро Лубінець.

Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку таких повідомлень на Viber, будуть надходити та зберігатися в автоматизованій системі документообігу суду (із запобіганням їх видалення чи коригування).

З інформацією про наявні програмні засоби, для яких реалізовано технічну можливість направлення судового виклику, учасник судового процесу зможе ознайомитися в приміщенні суду або на офіційному веб-порталі судової влади України.

Перейти до вмісту