Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Лубенській лікарні запрацює відділення інтервенційної кардіології

Завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України сучасного ангіографа вже найближчим часом на базі Лубенської лікарні інтенсивного лікування запрацює відділення інтервенційної кардіології.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Раніше у лікарні, яка цілодобово надає спеціалізовану багатопрофільну медичну допомогу, не було відділення судинної хірургії. Тепер завдяки новітньому обладнанню тут з’явиться спеціалізоване відділення, де лікарі зможуть проводити діагностику та лікування пацієнтів із судинними захворюваннями. Зокрема, артеріальними захворюваннями, атеросклерозом та його ускладненнями, захворюваннями вен.

Ангіограф дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається. Крім того, новітнє обладнання дозволяє оперативно та достовірно діагностувати захворювання серцево-судинної системи людини. Це допоможе кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда.

Команда медиків Лубенської лікарні інтенсивного лікування вже пройшла відповідне навчання та готова працювати у новому відділенні інтервенційної кардіології. Наразі монтаж обладнання вже проведено та подані документи на ліцензування.

Фото: МОЗ

Перейти до вмісту