Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Стратегія регіонального розвитку Полтавщини: розглянули оновлення в аграрному й екологічному напрямах

Свої напрацювання щодо змін до Стратегії регіонального розвитку Полтавщини представили Департамент агропромислового розвитку і Департамент екології та природних ресурсів ОВА.

Провів засідання заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін, повідомили у Полтавській ОВА.

Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов, напрацювання, які були в Стратегії за профільним напрямом, залишаються актуальними, але в умовах сьогодення є потреба в корегуванні деяких із них. Перед Департаментом постали нові виклики, зокрема й надання проднаборів для переселенців. Тож до операційних цілей планують додати забезпечення продуктами харчування ВПО, які перебувають у місцях компактного проживання.

Також акцентували увагу на питання меліорації земель. У планах – відновити потенціал зрошувальних та дренажних систем і щорічно збільшувати зрошувальні площі на 3%. В умовах сьогодення для аграрної сфери важливо готувати кваліфіковані кадри. Впровадження інноваційних технологій і сервісів дасть змогу вирішувати це питання. У планах – підготовка спеціалістів із керування безпілотними апаратами для збору реальних геопросторових даних. Щорічно – до 100 фахівців.

Внаслідок повномасштабної війни російської федерації проти України завдано значної екологічної шкоди довкіллю. Тож виникає завдання впровадження системи екомоніторингу. Актуальними залишаються утилізація хімічних засобів захисту рослин, збереження й відтворення якості довкілля та розвиток екомережі.

За результатами обговорення члени робочої групи внесли свої правки, які будуть враховані при внесенні змін до Стратегії.

Читайте також: Розширення мережі лікарняних закладів та медична допомога ВПО: представили зміни до Стратегії розвитку Полтавщини

Нагадаємо, у Полтавській ОВА планують внести зміни до Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року. Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що Стратегія, яку презентували у 2021 році, не повністю відображає сьогоднішні реалії.

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту