Ви тут:
Суспільство Україна 

Споживання поступово зростає через похолодання, – “Укренерго”

Споживання електроенергії поступово зростає через похолодання. Більш стрімке зростання очікується завтра, із початком робочого тижня.

Про це повідомили у НЕК “Укренерго”.

Після ремонту в мережу повернулись два блоки на теплових електростанціях. Водночас один блок виведено в аварійний ремонт. Також протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

“Дефіцит дещо зменшився завдяки збільшенню виробництва, проте зберігається на суттєвому рівні. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі”, – йдеться у повідомленні.

Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Київській та Одеській областях є мережеві обмеження.

Ліміти споживання доведені до всіх областей. Обмеження будуть діяти, за виключенням Київської та Одеської, лише на період з 16:00 до 20:00. В інший час доби обмеження споживання застосовувати не планується.

Внаслідок масштабної аварії на одній з підстанцій НЕК “Укренерго”, в Одесі та прилеглих районах продовжують діяти аварійні відключення. Разом з Одеською обласною військовою адміністрацією та обленерго фахівці Укренерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів.

Ремонтні бригади Укренерго та обленерго цілодобово спільно працюють для усунення наслідків аварії в Одеській області та якнайшвидшого відновлення енергоживлення.

Перейти до вмісту