Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Понад 33 млн грн з обласного бюджету заплановано спрямувати на Зіньківській будинок-інтернат, – Олександр Біленький

Цього року з обласного бюджету заплановано спрямувати на Зіньківській будинок-інтернат понад 33 млн грн. За ці кошти буде закуплено медикаменти, продукти харчування, оплачено енергоносії інше.

Про це повідомив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

“Особлива увага до людей і, тим паче, дітей з інвалідністю. Усі ми – рівні. Кожний – важливий. Діти – пріоритет завжди і, тим більше, у час війни. Тому дитячий будинок-інтернат з обласного бюджету буде профінансовано на 100%”, – зазначив Олександр Біленький під час робочої поїздки до Зінькова.

Голова Полтавської обласної ради у межах робочого візиту із депутатом облради Василем Воротинцевим, міським головою Сергієм Максименком та першим заступником міського голови Инною Авраменко відвідали дитячий будинок-інтернат, ліцей імені Зерова, спеціалізовану ДЮСШ олімпійського резерву імені Літвішка, Зіньківський стадіон “Старт”.

“Ліцей. Влітку 22-го негода сильно пошкодила дах. Довелося розібрати половину покрівлі. Будівля 1913 року, вода затікала на 2 поверх. Щоб оперативно розв’язати питання і дати дітям можливість не відриватися від навчання, свої зусилля долучили народний депутат Олег Кулініч та начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. Результат – до Нового року дах було полагоджено. З обласного бюджету було залучено майже 7 млн грн, ще майже 2 млн грн – кошти громади”, – зазначив Олександр Біленький.

Також обговорили деталі реконструкції стадіону “Старт”.

“По гандболу. Спеціалізована ДЮСШ є, фахові тренери є, а власної команди в Чемпіонаті України Зіньків не має. Місцеві вихованці грають за Полтаву чи сусідні області. Проговорили це і запланували виправити ситуацію. Як приклад, що це реально, навів волейбольний клуб ВК “Решетилівка”, – додав голова обласної ради.

Олександр Біленький перед депутатським корпусом міської ради закцентував увагу на важливості та можливостях у громад залучати кошти до своїх бюджетів.

“За ініціативи Олег Кулініч маємо потужну ідею-проєкт для успішного розвитку громад нашої області. Що це – невдовзі розповім, це велика тема, що потребує окремої статті. Міський голова представив мою колегу минулого скликання Інну Леонідівну Авраменко як нового першого заступника. Депутати проголосували це рішення. Більш принципової голови комісії у попередній каденції обласної ради, ніж пані Інна, важко згадати. Упевнений, її досвід і працьовитість дасть новий поштовх для руху вперед. Дякую за запрошення і теплий прийом, Зінькове. Продовжую відвідувати громади, щоб на власні очі бачити проблематику та кейси роботи на місцях і розуміти, як можна розв’язати ту чи ту ситуацію”, – резюмував голова Полтавської облради.

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Біленького

Перейти до вмісту