Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавському коледжу повернули частину гуртожитку, – прокуратура

Суд апеляційної інстанції визнав недійсним договір оренди та повернув частину приміщення гуртожитку площею майже 40 кв м Полтавському будівельному технікуму транспортного будівництва (нині – Полтавський фаховий коледж транспортного будівництва). Підприємця зобов’язали звільнити і повернути нерухоме майно навчальному закладу, на балансі якого воно перебуває.

Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Постановою Східного апеляційного господарського суду відмовлено в задоволені апеляційної скарги Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і залишено без змін рішення Господарського суду Полтавської області від 9 грудня 2021 року. Вказаним рішенням задоволено позов Полтавської обласної прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення частини приміщення гуртожитку площею майже 40 м2 Полтавському будівельному технікуму транспортного будівництва (нині – Полтавський фаховий коледж транспортного будівництва).

Нагадаємо, між Регіональним відділенням Фонду державного майна України і фізичною особою-підприємцем із Полтави укладено договір оренди нерухомого майна, згідно з яким ФОП передано у користування 2 житлові кімнати, розташовані на першому поверсі гуртожитку. Однак укладений договір порушував вимоги законодавства, оскільки господарська діяльність підприємця не пов’язана з навчально-виховним процесом – у приміщеннях надавалися стоматологічні послуги.

З метою відновлення інтересів держави прокуратура звернулася з позовом до суду.

Наразі постанова Східного апеляційного господарського суду набрала законної сили.

Довідково: відповідно до Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

Перейти до вмісту