Ви тут:
Суспільство 

Півтисячі дитячих бронежилетів для евакуації із зони бойових дій отримала Нацполіція

Національна поліція отримала 500 бронежилетів та броньований автомобіль для евакуації дітей із зони бойових дій.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.

Протиуламкові бронежилети, захисні шоломи для трьох вікових груп, розроблені та виготовлені Львівським оборонним кластером, допоможуть поліціянтам захистити дітей під час їхнього порятунку із прифронтових зон.

“Бронежилет для дітей – це ті слова, які не повинні бути в одному реченні. Однак через війну ми відгукнулися на запит Національної поліції. Зараз Україна – єдина держава у світі, яка серійно розробила бронежилети для дітей, максимально адаптовані для трьох вікових груп – 4-6 років, 7-9 та 10-14. Найменший бронежилет важить близько 2-х кілограмів, найбільший – близько 3-х кілограмів. Ці бронежилети не ускладнюють рух дитини, вони розраховані для того, щоб швидко перейти з укриття до евакуаційного транспорту”, – розповів директор Харківського заводу засобів індивідуального захисту Юрій Федоров.

Бронежилет відрізняється дизайном, яскравим кольором, надписом, який відбиває світло. Крім того, він обладнаний кишенькою для інформації про батьків дитини, номер телефону.

Основною частиною бронежилета є м’які балістичні пакети на основі надмолекулярного поліетилену. Цей матеріал легший, не боїться води, світла та захищає від кульових та уламкових поранень.

Також до евакуаційного комплекту входять дитячі шоломи військового стандарту яскравого кольору.

Крім того, Національна поліція отримала евакуаційний броньований автомобіль «Тойота». Розробники створили автомобіль, який максимально захищатиме маленьких пасажирів від смертоносних куль та уламків боєприпасів під час евакуації з територій, де тривають бойові дії.


За словами начальника Управління ювенальної превенції Василя Богдана, 15 евакуаційних комплектів вже передали поліціянтам “Білим Янголам” на Донеччину, де вони ефективно допомагають зберегти життя маленьким українцям під час евакуації.

Фото: поліція

Перейти до вмісту