Ви тут:
Суспільство Україна 

Найближчим часом буде прийнято нову Стратегію по ВПО, – Ірина Верещук

Найближчим часом буде прийнято нову Стратегію по ВПО. Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила в ефірі національного телемарафону новин. Вона уточнила, що розроблений документ очікує на затвердження Урядом. Йдеться про Стратегію державної політики з внутрішнього переміщення до 2025 року.

Про це повідомлии у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

«Стратегія – це насамперед наш досвід, якого ми набували в перші місяці повномасштабної війни. Тоді ми працювали в режимі кризисного реагування. Зараз Уряд повністю опанував ситуацію, ми контролюємо всі процеси, пов’язані з евакуацією людей та їх розміщенням у безпечних регіонах», – додала посадовиця.

Евакуація відбувається планово. Всі, хто зараз хочуть виїхати, мають необхідну інформацію та знають, до кого звернутися. Налагоджені всі види допомоги: гуманітарної, фінансової тощо.

«Прийняття нової Стратегії дозволить комплексно вирішувати всі питання, пов’язані з внутрішніми переселенцями. Нею передбачені всі етапи, починаючи від ухвалення рішення про переміщення ВПО і закінчуючи періодом, коли людина вирішить повернутися на деокуповану й безпечну територію», – резюмувала Ірина Верещук.

Перейти до вмісту