Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині сім’ям двох полеглих військових вручили нагороди

У Полтавській області родинам Олексія Балабана та Романа Ляша вручили нагороди українських захисників, які загинули на війні з російськими окупантами.

Заступник начальника другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (м. Лохвиця) майор Андрій Радаєв вручив державні відзнаки Балабана Олексія Олексійовича його доньці Софії, повідомив начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич.

Молодшого сержанта Олексія Балабана відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 11 липня 2022 року №487 нагороджено медаллю “Захиснику Вітчизни” та відповідно до наказу від 14 жовтня 2022 року №1431 за підписом Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного нагороджено почесним нагрудним знаком “Сталевий хрест”.

Олексій Балабан загинув 24 вересня 2022 року біля Куп’янська Харківської області. Він служив навідником 1 механізованого відділення 2 механізованого взводу 9 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини А 0501. До війни Олексій Балабан проживав у Маріуполі. Похований у Харкові.

Також посмертно нагороджено Романа Васильовича Ляша, повідомили на фейсбук-сторінці Гадяцької міської ради.

Міський голова Володимир Нестеренко та начальник першого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Микола Овчаренко вручили орден батькові загиблого воїна Василю Костянтиновичу.

У 2014-2015 роках Роман Васильович брав участь у бойових діях в АТО/ООС. А з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну знову став на захист нашої держави. У бою за волю свого народу молодший сержант Роман Ляш загинув 1 червня 2022 року в районі населеного пункту Миколаївка Донецької області.

Президент України постановив указом нагородити Романа Васильовича Ляша орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Перейти до вмісту