Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині розробили графік погодинних відключень електроенергії на шість черг

Наразі новий графік погодинних відключень електроенергії погоджують в профільних департаментах Полтавської ОВА.

Про це повідомив під час апаратної наради 6 лютого директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики обласної військової адміністрації Едуард Рева.

“Минулого тижня разом з представниками АТ “Полтаваобленерго” розробляли новий графік погодинного відключення електроенергії. Відтак, згідно наказу Міністерства енергетики, замість трьох черг передбачається шість. Максимальна тривалість відключень — по чотири години, а при температурі від -10 градусів — до двох годин. Також на період дії воєнного стану передбачається одноразове відключення протягом доби тривалістю понад шість годин. Якщо ліміти будуть перевищені залучатимуть декілька черг”, – розповів Едуард Рева.

Директор Департаменту додав, що у Полтаві котельні планують перепідключити на генератори, для того щоб справедливо розподілити споживання електроенергії між побутовими споживачами.

“Графіки вже опрацьовані. Були внесені зміни, враховуючи потреби військових. Сподіваюсь, що за два-три дні підпишемо і він надійде в роботу”, – сказав Едуард Рева.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін наголосив, що графіки мають бути гнучкими.

Крім того, Едуард Рева зауважив, що бригади “Полтаваобленерго” вже розпочали відключати електроенергію в ручному режимі.

“На сьогодні дві бригади працюють у Полтаві, дві — у Кременчуці та одна — у Горішніх Плавнях”, – додав він.

Також зазначив, що протягом минулого тижня область отримала ще п’ять генераторів. Тому сьогодні для критичної інфраструктури наявні 88 генераторів.

Фото: pexels

Перейти до вмісту