Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині браконьєри завдали збитків на понад 300 тис. грн, – Слобожанський лісовий офіс

Виявили випадок незаконного добування мисливських тварин – кабана та кози, а також червонокнижного лося. Браконьєрство зафіксували на території Кобеляцького ГМРП Полтавської області. Сума збитків — 332 тисячі гривень.

Про це повідомили у Слобожанському лісовому офісі.

“Протягом року державна лісова охорона здійснює патрулювання не лише лісовими масивами, а й мисливськими угіддями. Так, у 2022 році на території Полтавської та Харківської області працівники лісових господарств провели 434 рейди мисливським фондом, у ході яких були виявлені адміністративні, а також кримінальні правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

Полювання на території Полтавської та Харківської областей до завершення воєнного стану заборонено. Таке рішення було ухвалено Радою оборони Полтавської області та розпорядженням Харківської ОВА.

Заборона стосується здійснення селекційного, діагностичного та наукового відстрілів, полювання на всі види мисливських тварин. Разом з тим, користувачам мисливських угідь дозволено забезпечення біотехнічних заходів у мисливських угіддях.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту