Ви тут:
Суспільство Україна 

Ми хочемо, щоб українські діти стали поколінням перемоги, а не поколінням війни, – Олена Зеленська

Перша леді України Олена Зеленська в інтерв’ю програмі Logo! розповіла про ситуацію, у якій опинились українські діти через російську агресію, та умови, у яких вони мусять жити й навчатися.

Про це повідомили в Офісі Президента.

“Небезпека. Це якщо охарактеризувати їхню ситуацію одним словом. Вони постійно в небезпеці. Жити в небезпеці не до снаги багатьом дорослим, а наші діти мають робити це щодня. Вони відчувають, розуміють дорослі речі, вони зарано стають дорослими. Вони не можуть планувати й вільно мріяти. Пропускають дуже багато важливого”, – зазначила Олена Зеленська.

Перша леді наголосила, що не хотіла б, аби українські діти несли із собою травми війни через усе життя: “Ми в Україні не хочемо, щоб вони стали поколінням війни. Ми хочемо, щоб вони стали поколінням перемоги. Вірю, так і буде”.

Олена Зеленська також відповіла на запитання, навіщо Україні зброя від партнерів.

“Без зброї неможливо захищатися від нападника. Можна лише здатися або померти. Кожен день зволікання – це нові смерті. Уявіть себе на нашому місці. Ти вкладаєш дитину спати, але не впевнений, чи скажеш “добрий ранок”. Ця невпевненість виснажує. Думаю, свідомі люди у світі це зрозуміють”, – пояснила вона.

Довідково: Logo! – дитяча програма, яку з 1989 року випускає німецький мовник ZDF.

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту