Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Міжнародна організація з міграції висловила готовність провести ремонтні роботи в 10 закладах компактного проживання переселенців на Полтавщині

6 лютого відбулася зустріч заступника начальника Полтавської обласної військової адміністрації Олексія Бруслика з представниками Міжнародної організації з міграції (МОМ).

«За дорученням начальника Полтавської ОВА ми проводимо систематичні огляди місць компактного проживання переселенців. Таких закладів на Полтавщині 229. У громадах визначили відповідальних осіб за прийом евакуйованого населення, їх розміщення в місцях компактного проживання та  забезпечення гуманітарною допомогою, – розповів Олексій Бруслик. – Це дасть можливість вибудувати правильну комунікацію та підтримувати зв’язки на місцях у разі потреби в новій евакуації. Такий підхід більш організований і при роздачі гуманітарної допомоги».

Олексій Бруслик розповів, що Полтавщина знаходиться у трійці лідерів по країні за створенням місць для переселенців, за зайнятими та вільними місцями. Нині у 160 МКП проживають 8 тисяч ВПО. Загальна кількість вільних місць по області для переселенців – понад 5 тисяч, а за умови посилення матеріально-технічного оснащення закладів є можливість створити додатково ще 3,6 тисячі ліжок.

Керівник діяльності МОМ у Східному регіоні Йоханнес Фромгольт розповів про допомогу, надану Полтавщині у 2022 році.

«Ми розуміємо, що в області багато місць компактного проживання. З початку роботи ми їх підтримували ремонтами, започаткували програму виплат, – розповів Йоханнес Фромгольт. – Найняли кілька мобільних бриг будівельників, які вставляють вікна, ремонтують мережі та інше. Крім того, вони усувають проблеми, які, можливо, виникають після ремонтів. Допомагаємо непродуктовими речами: гігієнічними наборами, пральними машинами, ковдрами, постільною білизною та ліжками».

Під час обговорення надання гуманітарної підтримки Полтавській області сторони вирішили скласти перелік 10 МКП, які потребують негайного ремонту. Крім того, обговорили питання підтримки МОМ водоканалів у Полтаві та Кременчуці: забезпечення обладнанням та генераторами.

Домовилися про надання психологічної підтримки переселенцям, а також про можливість навчання місцевих психологів для роботи з сім’ями загиблих військових і ветеранами війни.

Перейти до вмісту