Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Гвардія наступу”, “Армії відновлення” та Starlink для пунктів незламності: начальник Полтавської ОВА підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає.

Недільний дайджест Дмитро Лунін опублікував у своєму Telegram-каналі.

 

Триває національна кампанія добровільного рекрутингу “Гвардія наступу”. Проводиться набір вмотивованих добровольців до 8 бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби.

“Цього тижня разом із заступниками відвідали пункти добровільного рекрутингу в ЦНАПах області. На Полтавщині подати офлайн-заявку до підрозділів можна у 6 центрах надання адмінпослуг – Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубнах, Миргороді та Пирятині, онлайн – на сайті storm.mvs.gov.ua“, – зазначив Дмитро Лунін.

Цього тижня за підтримки Мінцифри Полтавщина отримала 45 станцій супутникового зв’язку Starlink. Це допомога уряду Польщі. Техніку передадуть у пункти незламності в громадах для забезпечення безперебійним доступом до інтернету.

Дмитро Лунін зазначив, що понад 150 тисяч продуктових наборів отримали переселенці, які проживають на Полтавщині. Зокрема, в Лубенському районі роздали 23 тисячі проднаборів, у Миргородському – 28 тисяч, у Кременчуцькому – 32 тисячі, у Полтавському районі – більше 68 тисяч.

Обласний центр зайнятості та його філії допомагають знайти роботу місцевим жителям і переселенцям, залучають їх до громадських і тимчасових робіт.

“Область лідирує серед регіонів із залучення безробітних до “Армії відновлення”. Торік до виконання суспільно корисних робіт залучили понад 770 людей, а з початку цього року – 1157″, – розповів начальник ОВА.

Також додав, що жителі Полтавщини активно обмінюють старі лампи розжарювання на нові LED у відділеннях “Укрпошти”. Наразі область уже отримала 200 тисяч нових ламп, а мешканці регіону обміняли 61 тисячу штук. Лампи вже почали надходити до поштових відділень по області. Із загальної кількості LED-ламп, наданих ЄС Україні, Полтавщина має отримати понад 555 тисяч.

Перейти до вмісту